Середа, 17.04.2024, 02:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2021 » Січень » 5 » Свічка пам'яті
    21:42
    Свічка пам'яті

    И если даже ты здоров...

     Слова цієї пісні, як ніколи, актуальні. Я розумію, що не для читачів сайту “МИ ЧОРНОБИЛЬЦІ” небхідно пояснювати значення дати 26 квітня в історії людства і тої ціни, яку  заплатили, і ще, не один раз, заплатять ліквідатори чорнобильської катастрофи.  Але якось не по людяному виходить.

             Вже на протязі багатьох років проводиться Міжнародна акція «Запали свічку» більш, ніж у 300 містах Європи.

             Свідомі українці також долучились до цієї акції . Блогери на своїх сайтах, замість аватарки розміщують у цей день свічу й роз'яснюють мотиви такого вчинку. Чорнобильські організації закликають всіх небайдужих людей прийняти участь у заходах через доступні в їхньому регіоні засоби масової інформації. У містах Славутич та Припять така акція стала вже традиційною. Але з сумом доводиться усвідомлювати той факт, що в деяких населених пунктах  України, не лише ліквідатори, не приймають участь у даній акції, а й близькі родичі ліквідатора, якого вже немає серед живих.  Тому пропоную до 25 квітня 2021 року кожному читачу, дописувачу чи коментатору блогу “МИ ЧОРНОБИЛЬЦІ” провести роз'яснювальну роботу серед свого оточення і докласти зусиль, щоб  Ви були почуті й  25 квітня, в кожному населеному пункті України, кожен житель України  запалив свічку пам'яті, там, де матиме можливість. Біля чорнобильських пам'ятників чи на підвіконні власного будинку. Від кожного з нас залежить, чи в змозі ми зміти реальне ставлення  українців до тих, хто врятував світ. У разі, якщо Ви соромитесь розповідати  дітям, онукам, сусідам про свою безпосередню участь в ліквідації Чорнобильської катастрофи, розкажіть про свого  знайомого-ліквідатора.          Запропонуйте, в найближчому до вас закладі освіти, поки є час, підготуватись й долучитись до акції. 

             На моє переконання, тільки спільними зусиллями ми здатні змінити уяву суспільства:

    ·щодо ролі ліквідаторів в збереженні життя іншим жителям України, у тому числі й чиновникам, 

    ·щодо необхідності на сьогодні реального захисту вже ліквідаторів від вимирання.

    ·Щоб біль Чорнобиля та подвиг ліквідаторів реально відгукнувся у серці кожного українця, та назавжди залишився у пам'яті народній, а не лише одноразово у виступах чиновників біля пам'ятників. 

             До роботи. Час почав відлік. Від кожного з нас залежить,

    ·ЯК ШВИДКО ПРО НАС ЗАБУДУТЬ НАВІТЬ РІДНІ ТА ЗНАЙОМІ, НЕ КАЖУЧИ ВЖЕ ПРО ЧИНОВНИКІВ.

    ·Перевірити на практиці дію постанови КМУ від від 3 листопада 2010 р. № 996 Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”.

     

     З повагою,
    Олександр Неділько.

     

    Джерело:

    Переглядів: 631 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024