Вівторок, 23.04.2024, 18:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Квітень » 8 » Чорнобильський рух
    21:40
    Чорнобильський рух

    Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів перше засідання у режимі відеоконференції

    Відповідно до змін, внесених до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» 30 березня 2020 року, на період карантину для здійснення  заходів, спрямованих на запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID – 19), парламентські комітети здійснюють свою роботу у формі засідань, які можуть проводитися у режимі відеоконференції з можливою одночасною трансляцією на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

    6 квітня цього року Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів перше серед усіх 23 парламентських комітетів засідання у режимі відеоконференції. 

    У засіданні взяли участь 8 членів Комітету (із 9-ти), а також народні депутати, співавтори законопроектів, які розглядалися Комітетом. 
    Члени Комітету в режимі віддаленої роботи з використанням програмних засобів для проведення відеоконференції Microsoft Teams розглянули низку питань, зокрема, про підготовку до першого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця №2481.
    Голова Комітету Галина Третьякова, доповідаючи законопроект, зазначила, що ним пропонується вирішити кілька завдань, зокрема, визначити зміст термінів «вид занять (професія)», «професійна кваліфікація (повна професійна кваліфікація, часткова професійна кваліфікація)», порядок ведення Класифікатора професій, визначити порядок затвердження професійних стандартів тощо.
    Відповідні зміни передбачається внести до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці». 
    За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект №2481 за основу. Зазначене рішення приймалося в режимі віддаленого голосування членів комітету шляхом підняття руки. 
    Народні депутати розглянули ряд законопроектів щодо доцільності їх включення до порядку денного сесії. 

    Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді не включати до порядку сесії законопроекти: 
    про внесення змін до деяких законів України щодо скасування негативних положень "пенсійної реформи" та відновлення порушених прав громадян на виконання рішення Конституційного Суду України №1116 доопрацьований;
    про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення існуючих раніше прав і свобод ветеранів війни, ветеранів праці, дітей війни та жертв нацистських переслідувань №1118;
    про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо підвищення рівня соціального захисту дітей війни №3025; 
    про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо відновлення (підвищення) рівня пенсійного забезпечення дітей війни, пільг при платі за користування комунальними послугами та безоплатного проїзду №3025-1; 
    про внесення доповнення до статті 10 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо конкретизації осіб, які мають належати до військовослужбовців №3095;
    про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо конкретизації осіб, які мають належати до військовослужбовців та потерпілих від Чорнобильської катастрофи №3095-1;
    про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо забезпечення державних гарантій та соціальної підтримки №3122. 
    Обговоривши ряд інших законопроектів щодо виконання Урядом соціальних зобов‘язань члени Комітету вирішили зняти їх з розгляду. Натомість народні депутати ухвалили рішення провести комітетські слухання з цього питання, запросивши на його представників Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів та Міністерства соціальної політики. 
    Члени Комітету також розглянули та ухвалили відповідні рішення щодо кількох законопроектів, з опрацювання яких Комітет не є головним.
    Народні депутати не підтримали проекти Постанов про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо відновлення виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку №2523 і 
    про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо відновлення виплати допомоги при народженні дитини в розмірах, які виплачувалися до 30 червня 2014 року №2545.
    За результатами розгляду Комітет підтримав законопроекти про економічний паспорт українця №2754; про внесення змін до розділу VIІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо реструктуризації заборгованості із сплати платежів з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування №2724; про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо ефективності використання коштів соціального страхування №2744; про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо надання пільг на санітарно-курортне лікування без урахування сукупного доходу сім'ї) №2593. 
    Під час засідання було також розглянуто ряд інших питань.
    Засідання комітету в режимі відеоконференції проводилося з використанням попередньо налаштованого на службових планшетах народних депутатів України програмного забезпечення Microsoft Teams. Народні депутати України були завчасно інформовані про засідання комітету в режимі відеоконференції, на їхні службові поштові скриньки було надіслано посилання для участі у відеоконференції, після чого кожен народний депутат підтвердив наявність/відсутність технічної можливості та свою згоду брати участь у відеоконференції.
    Секретаріатом Комітету (за методичною допомогою Управління комп’ютеризованих систем) було створено кабінет наради, приєднано учасників до host-акаунту сеансів відеоконференцій, надіслано учасникам засідання посилання для участі у відеоконференції.
    Засідання в режимі відеоконференції проходило з одночасною онлайн трансляцією на сайті Комітету.  
    В цей же день відбулося тестове засідання в режимі відеоконференції Комітету з питань освіти, науки та інновацій.
    На 7 квітня заплановано проведення засідання трьох комітетів у режимі відеоконференції з використанням засобів системи відеоконференцзв’язку ZOOM. 

    Джерело:

    Переглядів: 730 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024